HamKam Yngres’ G14-lag har i helgen deltatt på elitetiltak i Stavanger, som bød på motstand fra Molde, Viking, Kristiansund og Jerv. Gjennom fire kamper var HamKam det beste laget, og gjentok med det bedriften fra Skien og vant sitt andre elitetiltak for året.

Tiltakene skjer i regi av Norsk Toppfotball, og er en kampplattform for klubber som spiller i Eliteserien og OBOS-ligaen. Formålet er å gi referanser mot noen av landets beste lag og spillere på sitt alderskull.

Under kan du lese hovedtrener Alexander Ødegaard sin oppsummering av helgens kamper:

HamKam vs Molde 2-0 (1-0)
– Vi dominerer banespillet fra start i kampen, og Molde har mer enn nok med å forsvare seg. Vi spiller oss til flere store muligheter, men kun en god Molde keeper holdt moldenserne inne i kampen. Det tok imidlertid ikke lang tid før kampens første mål skulle komme. Henrik slo en god corner, og Amund var iskald da muligheten først bød seg og sende oss opp i 1-0 som også var stillingen til pause. I den andre omgangen fortsatte gutta og holde trykket oppe, og det tok ikke lang tid før Jonathan økte HamKam sin ledelse til 2-0 som også ble sluttresultatet. Det skal sies at gutta leverte årsbeste mot Molde, noe som er utrolig gøy at vi får til mot en så god motstander.

HamKam vs Viking 0-1 (0-1)
– Viking dominerte store deler av kampen og var imponerende gode i banespillet. Defensivt står gutta godt til tross for at Viking dominerte kampen slet de med å skape de helt store mulighetene. Dessverre fikk vi aldri flyt i eget spill og slet derfor med å skape det helt store.

HamKam vs Kristiansund 5-0 (3-0)
– Kristiansund var motstander i første av totalt to finalekamper. Vi startet kampen med håndbrekket på og brukte tid på å få rytme i eget spill. Utover omgangen våknet gutta, til slutt var det kun ett lag på banen og Fawzi, Benjamin, Fredrik og Sondre fikk gleden av å etter hvert score HamKam sine mål.

HamKam vs Jerv 1-0 (1-0)
– Mot Jerv imponerer gutta stort! Det er rått å se hvordan gruppa mobiliserer, og graver frem krefter så langt ut i turneringen. Vi kontrollerte kampen fra start til slutt, og Jerv var knapt over på vår banehalvdel. Like før pause fikk vi endelig den forløsende scoringen da Amund var iskald fra straffemerket. Til tross for at kampen lever på en 1-0 ledelse var vi relativt komfortable.

Videre oppsummerer Alexander helgen på følgende måte:
– Jeg er mektig imponert, stolt og rørt over hva gutta leverte i Stavanger. At vi klarte å gjenskape suksessen fra NTF tiltaket i Skien tidligere i år, og nå har vunnet begge NTF tiltakene vi har vært med på er en helt rå prestasjon av gutta! NTF tiltakene i Skien og Stavanger har gitt oss verdifull læring som vi nå kan høste frukter av. I løpet av tiltakene har vi blant annet fått testet oss mot lag som Molde, Viking, Odd Grenland, Strømsgodset, Kristiansund og Aalesund. Vi er privilegerte som har fått spille mot så mange gode lag i løpet av 2019. Det er utrolig gøy å se at vi er på nivå med de aller beste i Norge.

Hovedtrener Alexander Ødegaard hadde med seg følgende spillere til Stavanger, i tillegg til fungerende assistent Thorgrim Kristiansen:

Sondre Stener
Amund Kampenhøi
Thorbjørn Kristiansen
Leo Utkilen
Julian Høsøien
Fredrik Rasmussen
Fawzi Nasser
Jonathan Castro
Gunnar Fleischer Eng
Christian Damhaug (hospitant Flisa)
Mathias Gundersen (hospitant Roterud)
Oscar Sangnes (hospitant Raufoss)
Henrik Myklebust (hospitant Ottestad)
Benjamin Faraas (hospitant Flisa)

Vi ønsker å gratulere spillere og lagets trenerteam med den sterke prestasjonen, samt takke hospiterende spilleres klubber for samarbeidet!