Over de neste dagene og ukene kommer vi til å publisere sesongoppsummeringer fra de ulike lagene i HamKam Yngres. Først ut er vårt G14-lag, som har hatt en framgangsrik sesong med gjennomgående sterke resultater. Under følger hovedtrener Alexander Ødegaard sine ord om året som har gått.

Etter en lang og god sesongoppkjøring var det endelig klart for årets første turnering. I april satte vi kursen mot Skien og gjorde oss klare for NTF tiltak i regi Norsk toppfotball. Vi var spente da vi ikke hadde særlig mange referanser fra tidligere. Det eneste vi visste var at Odd Grenland, Skeid, Aalesund og Strømsgodset var motstandere. Vi var selvsagt klar over at vi i løpet av helgen kom til å få brynet oss mot noen av landets beste lag. Lite visste vi om at da vi satte kursen hjemover reiste vi hjem som vinnere av hele turneringen etter 3-1 seier mot Odd Grenland, 1-0 seier over Skeid, 2-0 seier over Aalesund, og nok en 2-0 seier mot Strømsgodset. I løpet av helgen fikk vi verdifulle referanser som vi tok med oss hjem. Guttene hadde her bevisst at de holdt et høyt nasjonalt nivå, og at potensialet i spillergruppen var stort.

Tre uker etter bragden i Skien deltok laget på Flisekompaniet cup. Tanken bak å delta på denne cupen var for å gi flere spillere spilletid. Samtidig ønsket vi å få et sosialt utbytte av turneringen, og spleise gruppa enda bedre. Flisekompaniet cup ga oss få referanser, men vi bygde samhold, kameratskap, og vi fikk se masse spilleglede. Vi gikk gjennom cupen som vinnere etter en målforskjell på 42-0.

Etter Flisekompaniet cup rettet gruppen fullt fokus på seriespill. Denne våren deltok vi i seriespill mot gutter som var ett år eldre. Noen lag hadde i tillegg fått dispensasjon til å bruke gutter som var to år eldre enn våre gutter. Til tross for et brutalt møte, og tap i første seriekamp reiste guttene seg og vant til slutt serien etter syv strake seiere, og 21 av 24 mulige poeng.

Som avslutning på en fantastisk vårsesong avsluttet vi med å delta i Briskebyturneringen. Laget presterte jevnt, og godt, og vant til slutt turneringen etter en 6-0 seier i finalen mot våre naboer fra Ottestad.

Guttene kunne ta en velfortjent sommerferie etter en fantastisk vårsesong. Totalt spilte vi 31 kampen hvorav 30 av disse enda mer seier. Det var med andre ord mye positivt å bygge videre på.

Vi hadde ikke mange ukers hvile før sommerens store høydepunkt stod for tur, Dana cup. Dessverre ble ikke turneringen helt det vi hadde sett for oss da vi fikk flere skader før turneringen. Vi endte til slutt på en delt 5. plass av totalt 103 lag etter tap på straffesparkkonkurranse i kvartfinalen.

Det var en skuffet gjeng som reiste hjem fra Danmark, men heldigvis hadde vi mye å se frem mot, blant annet kvartfinale i Adidas cup. Adidas cup regnes for å være uoffisielt norgesmesterskap på dette alderstrinnet. Dessverre fikk vi en brutal exit etter 1-1 mot Grande Arendal og tap på straffesparkkonkurranse. Grane Arendal vant senere turneringen.

Fredag 11 oktober satte laget kursen mot stavanger. Det var duket for årets andre og siste NTF tiltak. Vi havnet i en knalltøff gruppe med Molde og Viking, og kun ett lag kunne gå videre fra gruppen. Etter 2-0 seier mot Molde, og 1-0 tap for Viking gikk vi videre fra gruppespillet på plussmål, og var klare for finalespill dagen etter. I finalespillet skulle gutta få bryne seg på Kristiansund og Jerv. Etter 5-0 seier mot Kristiansund, og 1-0 seier mot Jerv kunne vi igjen juble for å ha vunnet NTF tiltak. Etter å ha vunnet 2 av 2 NTF tiltak – som det gjeveste man kan vinne på dette årstrinnet er fasiten klar. Vi har i løpet av året satt Hamkam yngres på kartet!

Etter kø, kø og atter kø kom vi endelig frem til Skagerak arena, og Skien etter nesten syv timer i bil. Da vi i tillegg måtte dele klasserom med ett annet lag så det mørkt ut – men dette laget har overrasket meg gang på gang tidligere, og gjorde det igjen! I gruppespillet møtte vi Kolbotn, og Lørenskog som er kretsmestre i Akershus. Vi tok oss videre fra gruppespillet etter 3-1 seier over Kolbotn, og 2-1 seier over Lørenskog. I kvartfinalen ventet Ready. Det skulle vise seg å bli en jevn kamp, men etter 60 minutter var fasiten 2-0 seier til Hamkam. I semifinalen møtte vi Fornebu som er et akademilag fra oslo. Guttene gjennomførte en perfekt taktisk kamp og vant til slutt 4-0. Vi var klare for finale mot Kolbotn som vi møtte i gruppespillet. Vi dominerte kampen stort, men stanget og stanget før avgjørelsen falt 6 minutter før slutt. Vi kunne slippe jubelen løs etter 1-0 seieren, og som vinnere av Odd Hummel elite cup.

2019 sesongen har vært en fantastisk sesong for Hamkam sin 2005 årgang. Vi har vunnet to av to NTF tiltak, ett seriemesterskap, Odd Hummel elite cup, Briskebyturneringen og Flisekompaniet cup. Vi har jevnlig fått testet oss mot flere av landets beste lag, og vist at vi ikke står tilbake for noen. Guttene har vokst enormt mye i løpet av året, og det er liten tvil om at dette blir en årgang det blir spennende å følge med på i tiden fremover.

Vi takker spillere, trenerteam og lagapparat for en flott sesong!

Forhåndsvisning av bilde