Sesongen 2019 har vært et svært innholdsrikt fotballår for spillerne på 04-laget. Spillerne har vært en veldig sammensveiset gjeng, som jo er en klar fordel om vi skal bruke masse tid sammen. For det er hva vi har gjort. Torsdag 28. november passerte vi nemlig en liten milepæl denne ettermiddagen i HamJern-hallen. Det var trening/kamp nummer 200 dette kalenderåret, og i løpet av alle disse timene har mange av spillerne vokst fra gutter til unge menn på mange områder.

Alle gutta har selvsagt satt ny personlig rekord i både antall centimeter og kilo, de aller fleste har blitt konfirmert, noen tester ut barbermaskina med ujevne mellomrom og noen gjennomfører trafikalt grunnkurs for å starte øvelse kjøring med bil. I tillegg har styrketrening blitt stadig mer aktuelt for noen av spillerne, som i teorien både er bra sportslig og gjør at badebuksesesongen 2020 kan bli en suksess.

Det skjer mye med 15-åringer, og derfor at det fantastisk fint å se at disse spillerne skaper og spiller sin egen rolle i laget. Og med 25 ulike, unge menn på trening blir gruppa svært spennende for oss som får lov å være med på det meste.

Om vi skal lykkes som gruppe er trivsel og samhold kanskje det aller viktigste. Vi som trener laget kan planlegge og gjennomføre verdens beste treningsøkt, men om spillerne ikke både smiler, ler, banner og freser i løpet av ei økt, har vi bommet på det viktigste. For spillerne skal ønske å trene, smile når de kommer og glede seg til neste gang når de kaster seg på sykkelen hjem etter halvannen time med trening. Vi på 04-laget har garantert ikke klart dette hver eneste gang, men vi registrerer at den best besøkte treninga i 2019 var onsdag 27. november. Da er sesongen egentlig over og mange er i gang med andre idretter enn fotball, men denne ettermiddagen var vi 23 mann på trening.

Sportslig har sesongen vært akkurat slik vi hadde regnet med og håpet på. Spillerne har utviklet seg ulikt, men alle har blitt bedre. Noen har blitt veldig mye bedre. Ikke en eneste gang har vi hatt fokus på resultatet i kampen, men kun snakket om hva vi skal øve på både som enkeltspiller og som lag. Lag vi tidlig i sesongen fikk juling av var perfekte referanser for egen utvikling. Vi startet med å tape 0-5 på Løten tidlig på vinteren, tapte 0-2 mot samme lag i serieåpningen i april og vant 4-3 i slutten av mai.

Hele denne sesongen har vi hatt frammøte på trening som den aller viktigste begrunnelsen ved laguttak. De som trener mest har fått flest og de tøffeste utfordringene, og det er et prinsipp som spillerne har akseptert hele sesongen og som har bundet gruppa enda tettere sammen. Vi rundt laget er overbevist om at dette er med på at vi både beholder fotballgleden hos de aller fleste av gutta våre, og sørger samtidig for at veldig mange fortsetter med fotball i HamKam.

En kjapp rundspørring blant spillerne etter sesongen tyder på at nesten samtlige har bestemt seg for å bli med videre. Det kan bety at mange føler at 200 treninger og kamper denne sesongen har vært gøy.

Sportslig kan sesongen oppsummeres slik:

  • Finalen i VIFs vårcup i slutten av mars
  • Vant B-sluttspillet i MAXI-turneringen i august i G16-klassa
  • Tapte B-finalen i talentcup i G16 klassa i september
  • Tok poeng fra alle – bortsett fra Trysil – i G16 1. divisjon
  • Havnet midt på treet i G15-serien 1. divisjon før ferien
  • Vant alle kampene i G15 2. divisjon på høsten
  • Tapte alle kampene i Dana-Cup

Helt til slutt ett ord om det apparatet rundt laget som beskriver kvaliteten på disse ganske nøyaktig: Perfekt!

Takk for et flott år sammen med gutter som er i ferd med å bli godt trente, unge menn – med fine holdninger.

Kjell, Tore, Stig, Pål og Kai (trener-teamet)