HamKam Yngres bidrar også i år Kreftforeningens krafttak mot kreft innsamlingsaksjon. Dette finner sted torsdag 12. mars 2020 her i Hamar. Kreftformer med lav overlevelse går innsamlingen til i år.  Noen kreftformer med lav overlevelse kan være lungekreft, bukspyttkjertelkreft, glioblastorm, spiserørskreft, galleblærekreft, leverkreft, magekreft, eggstokkreft, benmargskreft. I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. To av ti overlever lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

Kreftforeningen ønsker med årets Krafttak mot kreft å endre denne alvorlige situasjonen. Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

HamKam Yngres har også et vippsnummer som er 441141 hvis man heller vil bruke vipps. Dette går rett til Kreftforeningen. Vi har også fått en egen QR-kode som man kan skanne inn i Vipps appen.

Åpne Vipps, trykk på skann, plasser QR-koden i rammen og skriv ønsket beløp, evnt. en liten melding også.

Å bli alvorlig kreftsyk forandrer alt – både for den som er syk og de som er rundt. Å få vite at man får leve videre, er den aller beste følelsen i livet. Den følelsen vil vi at flere skal få oppleve.