2020 har strengt tatt ikke vært et år mange har behov for å skryte veldig av, men det var jo uansett sesongen vi alle fikk terpet teknikk mer enn noen gang tidligere. Det var også sesongen hvor veldig mange spillere kjente skikkelig på hvor viktig fotball faktisk kan være.

Etter en lang og lite sosial hjemmeskoledag var fotballtrening for mange dagens store høydepunkt, og vi gjetter at mange foresatte også kjent på både glede og litt takknemlighet over at favorittspilleren fikk både møte og spille fotball med gode kamerater i 2020. Aldri har vel påstanden «Livet er morsommere for dem som er glad i fotball» stemt bedre enn nettopp i 2020?

Og det finnes mer vi på G16 rekrutt mener vi bør glede oss over. Store deler av årets spillerstall holder nemlig junioralder neste sesong, og slik det ser ut nå fortsetter veldig mange med fotball i HamKam. Det vil si at HamKam Yngres neste sesong har et eget juniorlag, som betyr at alle våre spillere som ønsker får et tilbud om å fortsette i verdens beste fotballklubb.

Joda, 2020 leverer fra øverste hylle!

G16 rekrutt har også denne sesongen tatt nye trinn i utviklingsstigen. Både som mennesker, kamerater og fotballspillere. Rent sportslig har gjengen fått oppleve å spille avgjørende toppkamper i den beste G16-serien i kretsen. Å kjenne pulsen stige foran en flomlyskamp på Stampesletta en småsur høstkveld er en erfaring gutta kan venne seg til. At gruppa sammen har utviklet seg til å være blant de bedre G16-lagene i kretsen er veldig fortjent og ikke veldig overraskende. Vi er helt sikre på at få lag trener mer og bedre enn oss og å trene blir gudskjelov aldri umoderne.

Også denne sesongen har treningsframmøte vært det aller viktigste argumentet for spilletid på våre kamper. Det er slik vi ønsker å ha det hos oss. Det kan kanskje for noen oppfattes som at vi i periode ikke spiller med det beste laget, men siden trening alltid lønner seg, vil de ivrige før eller senere passere de mer talentfulle, men mindre treningsivrige spillerne.

Det skjønner og aksepterer spillerne og det er fantastisk gøy å se den fine utviklingen spillere får når de finner glede av å trene litt mer enn de tidligere har gjort.

G16 er en spennende gjeng med unge gutter som trives sammen og som gir oss som ledere masse energi. Såpass med energi at Rune er klar for ny jobb i en annen norsk toppklubb og vi håper han lykkes i Vålerenga.

Da øvrige i trenerteamet krummer nakken og gyver løs på en ny sesong, til tross for flere av oss – ifølge spillerne – både er svaksynte og mangler høyst ordinær spilleforståelse når vi dømmer på trening.

Takk for i år – håper vi ses i 2021.

Kjell, Rune, Pål og Kai